Toddy Cold Brew sada pro komerční využití

  • Výrobce: Toddy 
     
  • Kód produktu:TCM
     
  • Dostupnost:skladem
     
  • Původní cena:6 590,00 Kč
     
  • Ušetříte:659,00 Kč (10%) !
     
  • Cena bez DPH:4 901,65 Kč
     
  • Cena s DPH 21%:5 931,00 Kč
     
  •   
     
Toddy Cold Brew sada pro komerční využití
 
 

Toddy Cold Brew sada pro komerční využití  


COLD BREW / COLD PRESS
·        alternativní metoda přípravy kávy nebo čaje
·        vyrábí se macerací (louhováním) namletých kávových zrn ve studené vodě po dobu několika hodin (extrakce kávy 12 - 24 hodin/extrakce čaje 1 - 6 hodin)
·        za studena louhovaná káva
·        zjednodušeně řečeno se jedná o filtrovanou ledovou kávu louhovanou v delším časovém intervalu
·        použitím studené vody, se látky obsažené v kávě/čaji uvolňují pomaleji, proto je třeba delšího času
·        právě dlouhá doba máčení nahrazuje rozpouštěcí vlastnosti horké vody
·        výsledkem je kávový koncentrát/nápoj s nízkou aciditou (kyselostí), výraznější, trochu sladší a ovocitou chutí, s vyšším obsahem kofeinu.
·        nápoj má střední tělo a aromatickou dochuť
·        cold brew káva se připravuje většinou v poměru: 4 - 8 váhových dílů vody/1 díl kávy
·        s cold brew můžeme experimentovat - výsledky extrakce se liší v závislosti na způsobu filtrace, délce louhování, druhu použité kávy a poměru kávy a vody
·        pro přípravu cold brew se výborně hodí jednodruhové kávy
·        získává na oblibě díky svým osvěžujícím vlastnostem především v horkých letních dnech a možnosti jednoduše pracovat s koncentrátem při přípravě    míchaných nápojů
·        rozdíl mezi cold brew a ledovou kávou: horká káva, zchlazená ledem nemá tak pevnou chuť, jednoduše řečeno je naředěná a kyselejší, zatímco louhovaná káva je přirozeně sladší a s každým dalším douškem cítíte silnější chuť
·        2 kg kávy / 8 l koncentrát
·        Todd Simpson, zakladatel firmy Toddy, se inspiroval starým peruánským procesem a vyvinul a patentoval systém Toddy Cold Brew
·        Výrobce: Toddy (USA)
·        materiál: plast, papír

POSTUP:

  1. Kávu nameleme nahrubo, nainstalujeme filtr do plastové bílé nádoby, zalijeme cca čtvrtinou vody, nasypeme polovinu kávy, zalijeme další čtvrtinou vody, přidáme poslední část kávy a opět dolejeme zbylým množstvím vody. Nejlépe velkou lžicí pomůžeme kávě, aby byla všechna ponořena/zvlhčena. Míchat není třeba (pokud budete promíchávat, pozor na poškození nebo uvolnění filtru.
  2. Nádobu můžeme vložit do lednice (ale možné louhovat i v pokojové teplotě) a necháme 12 - 24 hodin macerovat (dle chuti, kterou chceme dosáhnout). Čaj: 30 minut – 6 hodin (velmi záleží na druhu čaje (zelený, černý a rooibos, maté atd.) a požadované chuti)
  3. Po extrakci kávu/čaj přefiltrujeme do skleněné nádoby.
  4. Cold brew kávu můžeme pít jen tak, dolitou horkou (čerstvě uvařenou) vodou, studeným i napěněným mlékem.
  5. V lednici vydrží hotový nápoj až několik dnů.
 
Máte nějaký dotaz na toto zboží? Neváhejte a zeptejte se nás.
*
 
 
*

Znovu vygenerovat
Kontrolni kod
 
 
 
 
© caj-kava-cokolada.cz